GROUPE JEAN COUTU

LocationVarennes, QC
Area950,000sq.ft.
Completion2016

Le Groupe Jean Coutu has combined it’s headquarters and distribution center in a new facility in Varennes, Quebec.

The offices are designed around a 3-storey atrium which maximizes the available natural light, and organizes the circulation to the various departments. The company is very “employee-centric”, and the project includes a full service cafeteria, a daycare facility for over 100 children, plus a gymnasium and indoor swimming pool.

The cafeteria terrace, located in a 3-sided courtyard, includes a water-wall to reduce the noise impact from the adjacent highway.

The distribution center (650,000 sq. ft.) is fully air conditioned to meet Health Canada regulations. An automated “goods to man” picking system is designed to efficiently and accurately move products to their stores.